Ambisiøse planer fra Intel

Intel har nylig lansert Pentium II Xeon som den siste i en lang rekke nye prosessorer. Men firmaet ser naturligvis ingen grunn til å stoppe her, heller tvert i mot. I månedene fremover vil vi se at firmaet er mer ambisiøst enn noengang. Allerede 26. juli kommer neste lansering.

Publisert

450MHz kommer 26. juli

26. juli kommer Intel med 450 MHz prosessorer i både Pentium II og Pentium II Xeon seriene. Den aller dyreste prosessoren fra Intel vil være Pentium II Xeon med 2 MB andrenivå cache på 450 MHz. Den vil koste hele 35 000 kroner! Med 1 MB andrenivå cache reduseres prisen til bare 22 000 kroner. 400 MHz med 1 MB cache er såvidt rimeligere og vil koste "bare" 21 000. De rimeligste Xeon-prosessorene har 512 KB cache og vil koste ca. 9 000 kroner. Her er forskjellen mellom 400 og 450 MHz helt minimal. Pentium II Xeon-prisene ser ut til å holde seg minst ut året.

Pentium II 450 MHz vil bli introdusert til den prisen som 400 MHz har i dag. De andre Pentium II-prosessorene vil bli redusert med 20 til 30%. Samtidig sier vi endelig farvel til Pentium II 233 MHz og den gode gamle Pentium Pro. Pentium MMX er forlengst død. Vi forventer ingen prisendringer på Celeron denne gangen.

Ny Celeron 13. september

Med kodenavnet "Mendochino" lanserer Intel en helt ny Celeron-kjerne. Den skiller seg fra den tidligere "Covington"-kjernen som brukes i dagens Celeron-prosessorer, ved at den integrerer 128 KB andrenivå cache i selve kjernen. Denne cachen har det til felles med Pentium II Xeon, at den faktisk kjører på full intern hastighet. Det vil gi denne nye Celeron-prosessoren meget god ytelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer