AMD Athlon FX-57

TEST: I dag kommer AMDs Athlon FX-57 - den raskeste prosessoren fra AMD til nå. Vi har testet den med GeForce 7800 GTX. Er dette det ultimate spillsystemet?

AMD Athlon FX-57
Publisert
Sist oppdatert

AMDs FX-57-prosessor er her, og vi har fått teste den en del allerede. Den tradisjonelt kraftigste prosessoren til AMD har i det siste fått konkurranse fra dobbelkjerneprosessorene til både AMD og Intel, men når det kommer til rå kraft og spillytelse er det fortsatt enkeltprosessorene som gjelder, skal vi tro AMD.

FX-prosessorene kan grovt sammenlignes med Intels Extreme Edition-prosessorer, fordi begge prosessorene lages uten å ta hensyn til pris kontra ytelse. Her er det bare rå hestekrefter som gjelder - og prosessorene er nesten å anse som dataverdenens svar på Porsche og Ferrari.

Megahertz versus ytelse

FX-57-prosessoren vi har testet har en klokkefrekvens på 2,7 GHz - langt under Intel sine siste prosessorer. Men hva betyr egentlig klokkefrekvens når det kommer til ytelse? Svaret er komplisert, men likevel enkelt:

Klokkefrekvensen sier noe om hvor raskt en operasjon kan gjennomføres, men hvis du klarer å gjøre flere operasjoner per "klokke," er det mulig å gjøre ting raskere enn klokkefrekvensen skulle tilsi. Vi sammenligner det gjerne med hvor mye du kan ta med fra butikken kontra hvor raskt du kommer deg frem og tilbake - hvis du må gå flere ganger kan du blir ferdig senere selv om du har den "raskeste" bilen!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer