AMD Athlon: Raskere enn Pentium III?

AMD har endelig sluppet ytelsesmålingene til sin nyeste prosessor Athlon, eller K7 som den hittil har vært kjent som. Frem til vi selv kan teste komplette systemer, er dette de eneste resultatene vi har. Vi har gått resultatet nærmere etter i sømmene.

Foto: AMD
Foto: AMD Vis mer
Publisert

AMD liker egentlig ikke å sammenligne Athlon med Pentium III. Athlon skal være neste generasjon. Likevel har de innsett at det er Pentium III som faktisk er alternativet for brukerne. Prismessig vil de også ligge nær hverandre. Innen Athlon kommer i vanlig bruk, vil også Pentium III ha kommet i nye og raskere versjoner.

Heltallsytelse

Heltallsytelsen trekkes ofte frem som den aller viktigste egenskapen ved prosessoren. I mange år har det også vært tilfelle, men etterhvert som PCen brukes til stadig mer avanserte oppgaver, gjelder ikke dette lenger i like stor grad. De oppgavene som bare bruker heltallsdelen av prosessoren blir faktisk utført raskt nok i de fleste av dagens programmer.

Derfor er vi sterkt uenige i at f.eks. Apple påstår at deres iMac er 40% raskere enn Pentium II, bare fordi heltallsytelsen er det. De oppgavene som virkelig trenger kraft i dag, bruker alle egenskapene ved en prosessor.

AMD har målt heltallsytelsen til å være ni prosent høyere på en 550 MHz Athlon enn på en 550 MHz Pentium III. Testen som er utført er SPECint_base95. Vi ser på dette som en helt reel måling og har ingen grunn til å trekke den i tvil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.