AMD eller Intel på bærbar PC?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei datadoktor,

Eg skal kjøpe bærbar PC, men er litt i tvil om eg skal velgje ein PC med AMD-prosessor eller om eg skal halde meg til Intel. AMD-PCane er som regel billegere enn Intel-baserte, men er dei samstundes dårlegare?

HelsingEvelyn

Datadoktoren svarer

Hei Evelyn,

Vi har testet haugevis av bærbare PCer, både Intel- og AMD-baserte. Velger du en billig Intel-basert PC er det ofte en Celeron eller Pentium-prosessor som sitter i den, mens AMD-PC-er benytter Sempron eller Athlon-prosessor. Dyrere Intel-PC-er bruker som regel Core 2 Duo-prosessor, og de dyreste AMD-PC-ene bruker Turion.

Våre tester tyder på at Intel-prosessorene utvikler litt mindre varme enn AMD-prosessorene, og at det er en tendens til litt dårligere batterilevetid og litt mer viftestøy på AMD-baserte maskiner. Ytelsesmessig ligger nok også Intel litt over tilsvarende AMD-prosessorene, men så er som regel AMD-maskinene billigere enn Intel-maskinene.

Dette er basert på våre egne erfaringer, og avslører kun tendenser. Det finnes alltid unntak. Vi har imidlertid ingen holdepunkter for at AMD-maskinene er av dårligere kvalitet enn Intel-maskinene. Som regel kan det uansett være smart å gå litt opp i pris i forhold til de aller billigste maskinene på markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer