AMD får bred støtte

Computex-messen som startet i dag på Taiwan er helt sentral når det gjelder ny maskinvare. Det er tross alt her en stor del av maskinvaren blir utviklet, produsert og koordinert.

Publisert
Sist oppdatert

Taiwan er helt sentral i utviklingen av PC-teknologi. Det er her det meste av hovedkort og tilleggskort blir utviklet og produsert, i stadig større grad i samarbeide med fastlands-Kina.

På messen som startet i dag rapporteres det at det er stor oppslutning om den neste generasjon AMD-prosessorer, som tidligere gikk under kodenavnet Hammer, men som vil hete Athlon og Opteron for utgaver beregnet på henholdsvis desktop og server. Brikkesett og hovedkort fra alle ledende leverandører – bortsett fra Intel naturlig nok – vises i en mengde konfigurasjoner.

Brikkesett og hovedkort

Forrige generasjon Athlon fikk ikke den brede støtten til å begynne med hos produsentene av brikkesett og hovedkort. AMD måtte selv utvikle brikkesett, og det tok flere produktgenerasjoner før ytelse og kompatibilitet var på topp.

For kommende generasjon Athlon vises det allerede brikkesett fra ALi, AMD, NVIDIA, SiS og VIA. Et bredt utvalg hovedkort ble også vist, riktignok er det ikke alle som er klare med fungerende utgaver ennå.

Nye grensesnitt

Neste generasjon hovedkort får selvsagt støtte for USB 2.0 og FireWire, men også Bluetooth, Serial ATA og trådløst nettverk blir tilgjengelig på mange modeller. Gigabit nettverk og 8x AGP vil også bli dukke opp som standardløsninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer