AMD flerdobler spillytelsen med Trinity

God spillytelse til tross for at grafikken er integrert i prosessoren.

Trinity-APU-er fra AMD byr på meget god grafikkytelse. Behovet for dedikert grafikkort vil ikke til stede for svært mange brukere.
Trinity-APU-er fra AMD byr på meget god grafikkytelse. Behovet for dedikert grafikkort vil ikke til stede for svært mange brukere. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tiden da integrert grafikk var ensbetydende med elendig spillytelse, kan definitivt være over. I dag lanserer AMD sin nye Trinity-platform for bærbare PC-er, med helt nye APU-er (prosessor og grafikkort på én og samme brikke), og DinSide er blant de første redaksjonene i verden som har fått testet ytelsen.

Som eneste nordiske magasin var vi på plass i Austin, Texas, under avdukingen av Trinity-plattformen i april. Her fikk vi blant annet se at AMD har gjort vesentlige forbedringer i grafikkytelsen i forhold til forrige generasjon APU-er fra selskapet.

Les også: AMD utfordrer Intels Ultrabook-konsept

Sikker på suksess

– Vi har gjort formidable forbedringer på både ytelse og strømforbruk siden Llano (forrige generasjon APU, red. anm.), og vi er hundre prosent sikre på at vi denne gangen har en vinner, uttalte en tydelig entusiastisk AMD-sjef Rory Read fra scenen.

AMD-sjef Rory Read er overbevist om at Trinity kommer til å bli en suksess. Foto: Bjørn Eirik Loftås
AMD-sjef Rory Read er overbevist om at Trinity kommer til å bli en suksess. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


– Forvent god spillytelse og batterilevetid på Trinity-baserte maskiner på inntil 10 timer, fortsatte han, før teknikere presenterte den ene overbevisende ytelsestesten etter den andre.

Blant demonstrasjonene som viste at grafikkytelsen er hevet til nye nivåer, var en flyscene fra Battlefield 3, som du kan se i videoen under. PC-en som ble benyttet var en bærbar med firekjernet Trinity-APU, med integrert AMD Radeon HD 7660G-grafikk. Oppløsningen 1366 x 768 piksler, som er typisk for mange bærbare PC-er. Den aktuelle APU-en vil bli å finne på maskiner i 5-6000-kroners klassen i nær framtid.


Optimalisert programvare

AMD-teamet benyttet også anledningen til å fortelle at svært mange populære video- og grafikkintensive programmer er optimalisert i forhold til Trinity, blant annet Adobe Photoshop CS6, Adobe Flash, VLC, Gimp, WinZip, Sony Vegas Pro, samt en rekke DirectX 11-baserte spill. Ytelsen ble i de fleste tilfellene sammenlignet mot Intel-prosessorer i samme segment, og var i de fleste tilfellene vesentlig raskere.

Dukker opp NÅ!

Fra og med i dag 15. mai, vil det dukke opp bærbare PC-er med de nye APU-ene, med integrert Radeon HD 7000M-grafikk. DinSide har to Trinity-baserte bærbare på testbenken, og kommer tilbake med flere detaljer om APU-ene og ytelsesforbedringene de nærmeste dagene.

I begynnelsen av juni er imidlertid også Intel klare med nye Core i5-prosessorer med integrert grafikk, som vil konkurrere direkte med de nye APU-ene fra AMD. DinSide er naturligvis på ballen og følger konkurransen med argusøyne, for å kunne gi deg de beste anbefalingene.

Ferske PC-tester på DinSide.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer