AMD i fremgang

Etter en lang, mørk periode ser det nå lysere ut for AMD, som er Intels største konkurrent i prosessormarkedet. Både i markedet for de rimeligste PCene og blant spillentusiaster har prosessorene fra AMD vunnet innpass. Vil det være mulig å holde denne posisjonen?

AMD i fremgang
Publisert

Det er over et år siden AMD hadde positive regnskapstall, men endelig har de kommet ut av bakevja. I det siste kvartalet gikk firmaet med overskudd, en kvartalsperiode tidligere enn det ledelsen hadde forespeilet aksjonærene.

AMD vinner i lavprismarkedet

Årsaken er at AMD endelig har vunnet innpass hos store merkeleverandører. Dette skyldes både leveringsproblemer hos Intel og ikke minst at AMD endelig har fått orden på produksjonen og kunnet levere større antall prosessorer til avtalt tid. Samtidig har AMD nå produkter som er konkurransedyktige, med tilnærmet likeverdig ytelse til vesentlig lavere pris.

Markedet for rimelige PCer, i USA under 1000-dollargrensen, har tatt av i det siste og utgjør nå en vesentlig del av antall solgte enheter. Dette skyldes i stor grad at stadig flere tar i bruk Internett, både privat og i næring. Behovet for en rimelig terminal vokser sterkt, og det klart mest relevante alternativet er en billig PC.

I dag leverer AMD prosessoren K6-2 i hastigheter på opptil 350 MHz. Prismessig ligger de fremdeles klart under Intels konkurrent Celeron når vi sammenligner prosessorer på 333 MHz klokkefrekvens. I tillegg har AMD altså allerede en prosessor med høyere klokkefrekvens. Disse tallene forteller jo bare en liten del av sannheten, men de spiller likevel en viss rolle i markedets oppfatning av ytelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.