AMD K6 - i skyggen av Celeron?

Etter at Intel lanserte de nye prosessorene Celeron 300 A og 333, ser det ut til at AMD er nødt til å gjøre to ting: Senke prisene på tilsvarende prosessorer og lansere en raskere utgave av K6-2 w/3DNow! Det ser ut til at de vil gjøre begge deler, og allerede 26. august i følge ryktene.

AMD K6 - i skyggen av Celeron?
Publisert

Tester viser at AMD ligger et lite hakk under i ytelse, men vesentlig under i pris, sammenlignet med Pentium II på samme hastighet. For de fleste brukere er prisen i praksis den eneste merkbare forskjellen.

Men det var i forrige uke.

Etter at Intel lanserte den nye Celeron-prosessoren med intern hurtigbuffer, har AMD havnet på feil side av prisdifferansen. De er nå faktisk litt dyrere enn Intels Celeron.

At AMDs prosessorer fremdeles er billigere enn Intels på 266 og 300 MHz klokkefrekvens, er ikke lenger noe poeng. Intel har hatt såkalte "leveringsproblemer" for disse prosessorene og vet ikke når disse kan skaffes. Men dette er jo svært beleilig for Intel, siden de nye Celeron-prosessorene både er billigere og raskere enn de gamle Pentium II-modellene.

Truet

AMD har vunnet innpass hos flere amerikanske PC-leverandører i den senere tiden, men nå dukker det opp trusler fra mange kanter.

PCer med de "gamle" Pentium II på 266 og 300 MHz, dumpes nå fra distributører og forhandlere. Det ser vi også i Norge. PCer med første generasjon Celeron måkes også ut, og alle de store produsentene lanserer nå nye modeller med siste versjon av Celeron.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer