AMD K7-prosessor får solid støtte fra Taiwan

Computex-messen på Taiwan er alltid tidlig ute med å vise fram nye produkter. På årets messe har flere av de største hovedkortprodusentene kunngjort at de kommer til å støtte AMDs K7-prosessor. Intel er derimot ikke så begeistret over å få skjerpet konkurranse.

AMD K7-prosessor får solid støtte fra Taiwan
Publisert

Taiwan lager flest hovedkort i verden, og de finnes i et utrolig antall variasjoner og fasonger fra en mengde leverandører. En ny PC-teknologi er derfor dømt til å mislykkes, hvis den ikke får støtte fra de største Taiwanske produsentene.

AMD gleder seg

Til lanseringen av sin nye Pentium-utfordrer, har AMD produsert sitt eget kort med brikkesettet ”Irongate”, som er utviklet i samarbeide med DEC. Nå annonserer også de store fabrikantene Gigabit, Asus og FIC at de har hovedkort under utvikling.

De nye kortene fra FIC vil være basert på AMD sitt brikkesett, mens Asus vil bruke det alternative brikkesettet som er utviklet av Via.

Kortene vil være klare til høsten, som faller sammen med at volumproduksjonen av K7 vil være godt i gang, og at eventuelle barnesykdommer forhåpentligvis er et tilbakelagt stadium.

Støtter både PC-133 og Rambus

K7 bruker samme buss som Alpha, DEC sin kraftige prosessor som vi finner i arbeidsstasjoner og tjenere. Hastigheten er på hele 200 MHz, dobbelt så høy som i dagens Intel-arkitektur, og vesentlig høyere enn neste trinn på 133 MHz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.