AMD kutter prosessorprisene

Opptil 40% lavere priser er det siste utspillet fra AMD i prosessorkrigen. Intel har fremdeles en klar ledelse i ytelse for de kraftigste x86-prosessorene med sin 400MHz Pentium II. Men dette markedet er for de mest krevende og teknologikåte brukerne. Det store flertallet av brukere har fremdeles mer jordnære krav, spesielt i bedriftsmarkedet. Det er her de store slagene står.

AMD kutter prosessorprisene
Publisert

Intel vil gjerne ha brukerne til å tro at den gamle standarden for prosessorplassering, den såkalte Socket 7, er håpløst gammeldags og nærmest ubrukelig. Men ser du nærmere på den praktiske nytten av PCen blir bildet straks mer nyansert. Spesielt for store bedrifter med mange brukere blir en tusenlapp spart for hver PC et betydelig beløp. Dette kan avgjøre om en avdeling i firmaet kan utrustes med nye maskiner.

AMD leverer nå sin K6-prosessorer med hastigheter på 233, 266 og 300 MHz. Siden Intel nå bare leverer 233 MHz Pentium MMX-prosessorer, er det ikke alle hovedkort basert på Intels brikkesett som kan bruke en AMD 266-MHz prosessor. 300 MHz-versjonen krever med ett unntak (ECS P5TX-Bpro) hovedkort med brikkesett fra Intels konkurrenter, som AMD, VIA, SIS og ALI.

Ny prosessor på trappene

28 mai kommer også den nye K6-2 med 3DNow! teknologi. Dette er en meget spennende prosessor som er optimalisert for 3D-grafikk og håndtering av mediadata. Prisen på denne vil være ca 20% høyere enn standard K6 300 MHz-utgaven. For å utnytte denne prosessoren kreves også nye hovedkort, som støtter 100 MHz systembuss (som Intels nyeste hovedkort) og nye, raskere minnebrikker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.