AMD lanserer 350 MHz K6-2

Som vi varslet tidligere, svarte AMD på Intels utfordring og lanserte en 350 MHz versjon av sin K6-prosessor den 27. August. Samtidig lanserte også IBM en ny modell i Aptiva-serien som inneholder denne nye prosessoren.

AMD lanserer 350 MHz K6-2
Publisert

Selv om Intels lansering av Celeron A betyr skjerpet konkurranse for AMD's K6, var de sannsynligvis svært lettet over at Intel denne gangen ikke satte ned prisene på eksisterende produkter. Tidligere har AMD nærmest av prinsipp ligget 25% under Intel i pris på prosessorer med samme klokkefrekvens. Men fremover vil ikke AMD følge opp sine tidligere prinsipper, og satser heller på å være generelt konkurransedyktige. Dette innebærer at de vil samarbeide med PC-produsentene for å gjøre den komplette PCen med AMD-prosessor til et rimeligere alternativ enn en tilsvarende PC med Intel-prosessor, uten at prosessorprisen nødvendigvis må ligge 25% under

Tester viser at en ny Celeron 333 MHz med internt hurtigbuffer ligger et par prosent under AMD sin 350 MHz K6 når det kjøres tester basert på kontorprogrammer. For spill basert på 3D-grafikk er AMD vesentlig raskere, men for regning med flytende komma i forbindelse med å generere 3D-grafikk ligger AMD stadig et stykke bak.

Dette innebærer at AMD ligger et lite hakk over i ytelse i de typer programmer som er mest i bruk, mens Intel ligger klart over i programvare for tyngre, mer spesialisert bruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer