AMD lanserer nye mobilprosessorer

Vil gi Intel konkurranse på nettbrett.

AMDs teknologimarkedssjef har stor tro på at AMD skal kunne gi Intel hard konkurranse på nettbrettfronten. Foto: Bjørn Eirik Loftås
AMDs teknologimarkedssjef har stor tro på at AMD skal kunne gi Intel hard konkurranse på nettbrettfronten. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Intel og Microsoft kom sent til bordet når det gjelder mobiler og nettbrett, og har en lang vei å gå for å ta igjen forspranget som iOS- og Android-produkter har opparbeidet seg - de fleste er basert på ARM-prosessorer.

Og Intel er heller ikke alene om å lage X86-prosessorer til nettbrett, nå kaster også AMD seg inn i konkurransen. Og det kan se ut til at de har noen ess i ermet.

Les også: Android-brett har overtatt ledelsen

– Kraftigere og bedre

I dag lanserer nemlig AMD en rekke nye prosessorer - eller APU-er - myntet på alt fra enkle nettbrett til kraftige bærbare. APU betyr at sentralprosessor og grafikkprosessor sitter på én og samme brikke.

Og de nye APU-ene som er beregnet på nettbrett, "Temash", er kanskje aller mest interessant, all den tid at de ser ut til å kunne gi Intel god konkurranse.

Totalt tre nye APU-er for nettbrett, hybrider og enkle bærbare med liten berhøringsskjerm ble lansert, og de legger seg mellom Intel Atom og Intel Core i3-serien når det gjelder ytelse:

Men det var grafikkytelsen det ble lagt størst vekt på under lanseringen

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer