AMD lanserer PowerNow!-prosessorer

AMD utfordrer Intel med sin nye type prosessorer for bærbare PCer. Intel har allerede lansert prosessorer som sparer batteri i din bærbare PC. AMD kommer nå med prosessorer som skal sikre opptil dobbelt så lang batterilevetid.

Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Publisert

Den nye teknologien, PowerNow! blir nå en sentral del i de to nye prosessor-seriene K6-2+ og den raskere K6-III+ fra AMD. Begge prosessor-seriene kommer til å bli levert med klokkehastigheter på 450, 475 og 500 MHz, og de vil overta for AMDs tidligere bærbar-prosessorer.

PowerNow! skal sørge for at både spenningen i prosessoren samt klokkehastigheten varieres etter behov, og naturligvis bare mens den bærbare PCen bruker det innebygde batteriet som strømkilde. Hvor mye klokkehastigheten skal reduseres vil styres av forhåndsinnstillinger, som brukeren selv kan endre på. I tillegg vil det være et lite ikon på skrivebordet som gir brukeren mulighet til å endre på disse innstillingene mens maskinen er i bruk.

Både Hewlett-Packard og Toshiba har annonsert at de kommer til å ta AMDs nye prosessorer i bruk i enkelte serier.

Fordelen med disse prosessorene, som slett ikke har imponerende klokkehastighet sammenlignet med Intels raskeste på opptil 750 MHz, er en lav pris og at de allerede er tilgjengelige på markedet. Den billigste utgaven, K6-2+ 450 MHz, vil koste rundt 850 kroner pluss mva, mens den dyreste, K6-III+ 500 MHz, vil koste rundt 1.850 kroner pluss mva.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer