AMD lanserer Turion64

AMD benyttet åpningsdagen på CeBit til å lansere den etterlengtete Turion64-prosessoren, som skal være svært strømsvak og perfekt til ultraportable maskiner. Nå kommer den til butikkene i løpet av måneden, sier AMD.

AMD "malte" himmelen i San Francisco for å markere lanseringen
AMD "malte" himmelen i San Francisco for å markere lanseringen
Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Turoin64-lanseringen til AMD betyr dermed at den stille perioden fra de først avslørte planene sine på CES tidligere i år. Prosessorene er nå klare for salg, og ruller allerede ut av AMDs 90 nanomtersprosess. Det vil si at det kan kommer Turion64-baserte maskiner allerede mot slutten av måneden.

Nye modellnumre

Samtidig lanserer AMD en helt ny nummerologi for å betegne prosessorene sine, og denne gangen er det ikke bare hastigheten som de er opptatt av. ML-37, ML-34, ML-32, ML-30, MT-34, MT-32, og MT-30-prosessorene bruker det siste tallet for å vise ytelsen, og de to første bokstavene for å vise henholdsvis prosessorklassen.

M står for prosessorklassen; formodentlig Mobil, mens den neste bokstaven viser hvor mobil den er. Det vil si at jo lengre ned i alfabetet den er, jo mer strømsvak er den - og lengre batterilevetid får du.

90 nanometer og DDR

Prosessorene ser ellers ut til å være 90 nanometersversjoner av AMD64-prosessorene med et par grep for å få ned strømmen. De kommer i versjoner med både 512 og 1024 KB L2 cache (hurtigbuffer) og får integrert minnekontroller som kan takle hastigheter på opp til DDR400.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer