AMD leder foran Intel i USA

Lavprismarkedet har virkelig tatt av i USA, og utgjør nå en langt større del av den totale omsetningen enn tidligere. Dette vinner AMD på, som har satset sterkt på dette markedet.

AMD leder foran Intel i USA
Publisert

For første gang er det solgt flere PCer med prosessor fra AMD enn fra Intel. Dette skjedde i januar i USA, og hele 44 prosent av PCene som ble solgt i det amerikanske forhandlernettet var utstyrt med AMDs K6-prosessor, mens 40 prosent hadde Intel-prosessor.

Markedet for PCer med en utsalgspris under 1000 dollar har vokst kraftig i det siste. Dette klatret for første gang over 60 prosent, og ble registrert til hele 65 prosent av alle PCer som er solgt. Her hadde AMD over dobbelt så stor markedsandel som Intel, med over 50 prosent mot Intels 25 prosent og Cyrix med 24 prosent.

Intel dominerer fremdeles det totale markedet, men dette viser at selv med en så dominerende posisjon, er det mulig for konkurrenter å vinne markedsandeler.

Strategi eller forvirring?

I 1998 valgte Intel å lansere Celeron-familien, som en rimelig produktlinje i direkte konkurranse med AMD. Til å begynne med bommet de stygt, siden de første versjonene uten hurtigminne hadde påtagelig dårligere ytelse enn AMD, spesielt på vanlige brukerprogrammer.

Da Intel fikk lagt inn hurtigminne, viste det seg at Celeron på mange måter var mer avansert enn Pentium II. Dette ble fort kjent i spillmiljøet og blant hobby-mekkerne som overklokket Celeron 300A (kjørte den på høyere hastigheter enn den var merket for).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer