AMD Llano A-serie på vei

Nå er A-serien, tidligere Llano, sluppet.

AMD kaller den nye prosessortypen for et paradigmeskifte, at det er den største endringen i prosessorarkitekturen på x86-platformen på 40 år.  Foto: Brynjulf Blix
AMD kaller den nye prosessortypen for et paradigmeskifte, at det er den største endringen i prosessorarkitekturen på x86-platformen på 40 år. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere skrevet om forskjellen på AMD og Intel når det gjelder hvordan prosessoren skal jobbe. AMD legger vekt på grafikk, mens Intel satser mer på selve prosessoren og overlater tunge grafikkjobber til separate grafikkprosessorer.

Nå er den nyeste serien, som tidligere gikk under navnet Llano, offisielt lansert som A-serien av APU-er (Accelerated Processing Units).

Hva sier AMD om dette?

15. og 16. juni ble A-serien lansert med brask und bram i Berlin, både for pressen og for partnere. Samtidig ble det publisert tester fra alle spesialist-nettstedene som Anandtech, Toms Hardware, Hothardware, og Legitreviews. Både bærbar og stasjonær utgave ble testet etter alle kunstens regler.

AMD kaller den nye prosessortypen for et paradigmeskifte, at det er den største endringen i prosessorarkitekturen på x86-platformen på 40 år.

Bakgrunnen er at PC-bruken har endret seg veldig de senere år. I 2005 hadde bare halvparten av husholdningene i EU-området en PC hjemme med internettilgang, bare 13 prosent så videoer på nett. Bare 5 prosent av husholdningene hadde en bærbar som eneste PC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer