AMD med dobbel minnehastighet

Etter å ha lansert de raskeste x86-prosessorene den 17 oktober, følger AMD nå opp med brikkesettet som sørger for enda bedre totalytelse.

AMD med dobbel minnehastighet
Publisert

For å unngå å sultefôre sine stadig raskere Athlon-prosessorer har AMD lansert et nytt brikkesett - AMD-760 - med støtte for DDR-minne.

Dobbel minnehastighet

Det viktigste nye egenskapen hos brikkesettet er støtte for DDR SDRAM. Dette minnet er dobbelt så effektivt som dagens SDRAM, siden det overfører data både på opp og nedadgående flanker hos signalet. Selve frekvensen på minnebussen er ikke raskere, det er bare kodingen av signalene som er annerledes. Derfor kreves det verken spesielle hensyn til kretskortutlegg eller doble krav til andre komponenter.

AMD-760 støtter minnehastigheter både på 200 MHz og 266 MHz, eller PC1600 eller PC2100 som er de nye betegnelsene, med utgangspunkt i overføringskapasitetene på henholdsvis 1600 og 2100 MB/sekund.

Resultatet er dobbel kapasitet med en beskjeden prisøkning, selve DDR-minnet koster 5-10% mer enn standard SDRAM for samme kapasitet. Dette står i grell kontrast til Rambus-minne, selv om dette etter hvert nå begynner å falle mot yttergrensen for et akseptabelt prisnivå.

Enorm minnekapasitet

Det nye brikkesettet støtter også mye mer minne enn tidligere brikkesett. Hele 4 GB minne kan håndteres, en svært så ambisiøs mengde for de fleste. Her ligger det støtte for flere prosessorer, arbeidsstasjoner og filtjenere som bakgrunnsmotiv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer