AMD med helt nytt PC-design

Design og brukervennlighet står høyt på prioriteringslisten når AMD viser fram sine nye datamaskiner på Comdex-messen. Maskinene ligner ikke på noe du har sett før…

Publisert

Trenden fotsetter: flere produsenter lanserer datamaskiner rettet mot lite krevende brukere uten store tekniske kunnskaper, som ønsker seg tilgang til internett, underholdning og kontorapplikasjoner. Det skal helst være behagelig å se på samtidig.

AMD kaster seg på denne bølgen, og lanserer nå en serie EasyNow!-PCer. Det er ikke AMD selv som produserer PCene, det er overlatt til blant annet Biostar Group i Taiwan. AMD tar seg av designet og spesifikasjonene.

Maskinene er mye mindre en vanlige PCer, blant annet på grunn av ekstern strømforsyning. Foran er det en CD-ROM-spiller og to USB-porter. Bak er det tilkobling til modemet (56K), et Ethernet-kort, lyd- og bilde-utganger og tre USB-porter til. Maskinen har ingen serie- eller parallellporter, og all oppgradering skjer via USB. AMD legger stor vekt på at brukerne aldri skal behøve å åpne maskinen.

Inne i PCen er det en AMD K6-2 eller K6-III-prosessor, og 32-128 MB RAM. Harddisken er fra 4,3 GB oppover. Det er opp til forhandlerne å bestemme den endelige konfigurasjonen, og prisene vil derfor variere avhengig av hva de velger å ha i sine maskiner. Referansedesignet for PCen forutsetter imidlertid en flatskjerm og høyttalere, med et utseende som passer til selve maskinen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer