AMD og Intel: 3 mot 3

På mandag (22/2-1999) ble AMD K6-III lansert. Bare fire dager før Intel Pentium III som lanseres på fredag (26/2-1999). Hvilke egenskaper har de to prosessorene, og hvilken prosessor passer for deg?

Foto: Erik Andersen
Foto: Erik Andersen Vis mer
Publisert

Intels Pentium III vil utvilsomt bli den dyreste av de to. Den vil også ha den høyeste klokkefrekvensen ved lansering med sine 500 MHz mot AMDs 450 MHz. Pentium III vil også snart komme i en 550 MHz variant. AMD posisjonerer K6-III direkte mot Pentium III, og vil videreføre sin prispolitikk hvor de vil ligge 25% under Intel.

Hvilken er raskest?

Ytelsesforskjellene ser ut til å være så små at de færreste vil merke noe i vanlig bruk. AMD K6-III er litt sterkere på vanlige Windows-applikasjoner, og Intel Pentium III viser sin styrke i tekniske applikasjoner.

Hva bør du velge?

Begge disse prosessorene er meget bra. AMD K6-III er nok en større forbedring i forhold til K6-2 enn Intels Pentium III er i forhold til Pentium II. Prismessig ligger likevel de nye lynraske Intel Celeron-prosesorene an til å utkonkurrere begge på pris/ytelse.

AMD K6-III er den perfekte prosessoren for deg som skal oppgradere din eksisterende PC med socket 7 (kontakten i PCen). I tillegg vil vi nok se løsninger fra produsenter som Kingston og Evergreen med oppgraderingsløsninger basert på K6-III.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer