AMD og Motorola samarbeider

AMD og Motorola har tidligere annonsert sitt samarbeide om bruk av ny kobber-teknologi. Nå annonserer de at de også vil samarbeide i produksjonen av mikroprosessorer. Dette vil styrke både AMD og Motorola sin posisjon i forhold til den dominerende konkurrenten - Intel.

AMD og Motorola samarbeider
Publisert

Bruk av kobber i stedet for aluminium internt i prosessorene vil bidra både til å øke hastigheten og senke strømforbruket. Det er ikke snakk om dramatiske endringer, men likevel verdt en ganske vesentlig investering i ny produksjonsteknologi.

Ved å dele på produksjonskapasiteten vil AMD (Advanced Micro Devices) og Motorola både kunne tilpasse seg etterspørselen og avlaste hverandre ettersom markedet svinger. Motorola forbereder produksjon av AMDs nye K7 prosessor, og AMD vil kunne avlaste Motorola i produksjon av andre prosessortyper for kommunikasjonsutstyr.

Alltid under

AMD har nærmest som prinsipp å ligge 25% under Intel på prosessorer med tilnærmet samme ytelse. Dette er en klar belastning for AMD, og ved å etablere et samarbeide vil de kunne øke produksjonen uten å måtte dekke hele investeringen i økt kapasitet alene.

Tester viser at AMD-prosessorer ligger svært nær Intels i ytelse ved samme klokkefrekvens. Intel dominerer likevel toppsjiktet med sine 400 MHz-prosessorer, hvor de ikke har noen konkurranse. Mange bransjeanalytikere spår at veksten i PC-markedet vil skje i den lavere enden av prisskalaen, og AMD ser ut til å satse mye på at denne spådommen skal slå til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer