AMD Phenom II X4 905e

TEST: Strømgjerrig og rimelig prosessor med fire kjerner fra AMD.

AMD Phenom II X4 905e
Publisert
Sist oppdatert

Er du usikker på hvilken betydning PC-prosessoren har i datamaskinen din, og hvilke modeller som er aktuelle? I så fall bør du lese vår lille nybegynnerguide.

AMD har i øyeblikket ingen prosessorer på markedet som kan matche de raskeste i7-modellene fra Intel, men selskapet satser imidlertid tungt i den store mellomklassen. Her har de i øyeblikket mange modeller, og en av de mest interessante er den strømgjerrige Phenom II X4 905e.

Dette er en firekjernet 45nm-prosessor som passer både i AM2+ og AM3-sokler på nyere hovedkort, og støtter både DDR2 og DDR3-minne. Klokkehastigheten er 4 x 2,5 GHz.

Høy ytelse, tross beskjedent forbruk

I motsetning til andre firekjernede prosessorer, som vanligvis trekker rundt 95W eller mer, trekker ikke 905e mer enn 65W. Det merkes først og fremst med mindre varmeutvikling, noe som igjen betyr mindre kjølebehov og lavere støynivå.

Det er imidlertid på det rene at slike e-utgaver ofte har en tendens til å yte litt mindre enn sine mer strømkrevende søsken på samme klokkefrekvens, men vi tror ikke eiere av 905e behøver å bekymre seg særlig for det, med mindre man har svært krevende behov. Opplevelsesindeksen i Windows 7 viser nemlig 7,1 av 7,9 på prosessorytelse på vår test-PC. Denne PC-en er for øvrig utstyrt med 2 GB DDR2-minne (PC6400), og hovedkortet er av typen ASUS M4N78-AM (Socket AM2+)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer