AMD Sempron 140: Slik yter den

Den koster nesten ingenting, men her får du svært mye for pengene.

AMD Sempron 140: Slik yter den
Publisert
Sist oppdatert

AMD Sempron 140 er en relativt avansert 2,7 GHz-prosessor basert på 45 nm-arkitektur, og ser du bort fra at den kun har én aktiv kjerne har den støtte for maskinvareaksellerert virtualisering, og kan dermed brukes til å kjøre Windows XP-modus i Windows 7. Dette er verken Celeron- eller Pentium-prosessorene til Intel i stand til.

En annen udiskutabel fordel er at prosessoren leveres med en kjøler og vifte som har innebygd temperatursensor. Med de rette innstillingene i PC-ens BIOS, blir den i stand til å regulere viftehastigheten etter kjølebehov. Slike vifter fulgte ikke med eldre Sempron-prosessorer, ei heller Celeron-prosessorer fra Intel.

Og her kommer kanskje den viktigste fordelen, strømforbruket er maks 45W, og varmeutviklingen er svært lav. I vårt miditower-kabinett uten andre vifter enn den som sitter i strømforsyningen, målte vi temperaturen til under 30 grader ved lav belastning, og ved full belastning nådde den knapt 40 grader. Og prosessorvifta var knapt hørbar under noen omstendigheter. Det er oppsiktsvekkende, og vi tipper mange vil bli fristet til å prøve med en vifteløs løsning til denne prosessoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.