AMD skjerper kampen mot Intel

Prosessorprodusenten går to veier - men hvor går de?

Foto: Asus
Foto: Asus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

AMD har ikke kunnet konkurrere med Intel på ytelse de senere årene, men dette bildet er i ferd med å endre seg. Hvem av disse erkerivalene som plasserer seg på topp i ytelsestester behøver likevel ikke å være det som betyr mest når du skal handle.

Det som er viktigst for de fleste er at pris og ytelse står i forhold til hverandre. Her har også Intel vært det beste valget i de fleste prisområdene den siste tiden, men AMD har jobbet hardt i det siste med å utvikle nye prosessorplattformer som skal endre på dette.

Fusion og Bulldozer

De to retningene som skal bringe AMD tilbake på banen bygger på to forskjellige arkitekturer. Bakgrunnen for dette er sammenslåingen med ATI i 2006, som tilførte det nye selskapet teknologi for avanserte grafikkløsninger.

Resultatet av dette er naturlig nok Fusion, som er navnet på de prosessorene som inneholder både flerkjerne prosessorer og grafikkprosessor i samme brikke.

Disse prosessorene - eller APU "Accelerated Processing Units" - kommer i utgaver både for stasjonære og bærbare. De bærbare har lavere klokkefrekvenser og et strømforbruk på maks 35-45 watt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer