AMD slipper 10 nye prosessorer i juni

Det har vært kjent at AMD skal lansere flere modeller i to nye prosessorserier i begynnelsen av juni. Nå er også en god det av detaljene klare, med hensyn til klokkehastigheter og hurtigminne

AMD slipper 10 nye prosessorer i juni
Publisert

Etter de siste meldingene ser det ut til at AMD vil slippe begge sine nye serier i juni. Både den rimelige Duron-serien som skal konkurrere med Celeron, og den nye versjonen av Athlon vil sannsynligvis slippes samme dag, kanskje allerede så tidlig som 5 juni.

Duron

Denne rimelige prosessoren vil bli lansert i hastigheter på 600, 650 og 700 MHz. Senere vil også en 750 MHz-utgave bli lansert.

Duron vil ha et integrert 2.nivå hurtigminne på 64 KB. Dette er halvparten i forhold til Intels Celeron, som har 128 KB. Imidlertid har Duron hele 128 KB 1.nivå hurtigminne, som er en del av Athlon-arkitekturen. Dette skiller seg sterkt fra Intel sin tradisjon, som alltid har hatt langt større 2.nivå enn 1.nivå hurtigminne. Athlon-familien har rett og slett en annen intern arkitektur, som mange mener er mer avansert på mange områder, enn den Intel har utviklet.

Kombinasjonen av stort samlet hurtigminne og rask ekstern bus med 200 MHz datarate, vil være tilstrekkelig til å gi Intel sterk konkurranse i ytelse, mener ekspertisen. Vi ser fram til å teste dette i praksis.

Thunderbird

Denne prosessoren, som er neste generasjon Athlon og fremdeles vil hete Athlon, vil bli lansert i utgaver fra 700 MHz og oppover til 1000 MHz (1 GHz) i trinn på 50 MHz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer