AMD viser muskler igjen

Nye Phenom II-prosessorer skal være billigere og raskere enn tilsvarende fra Intel.

AMD viser muskler igjen
Publisert
Sist oppdatert

Totalt fem nye prosessorer fra AMD ble lansert mandag, samtlige med 3 eller 4 prosessorkjerner. Prosessorene er kompatible med hovedkort med sokkel av typen AM2+, men også de nye hovedkortene med AM3-sokkel. AM3 gir samtidig støtte for DDR3-minne, som skal gi bedre ytelse i mange situasjoner.

Fem nyheter

De firekjerne prosessorene trekker alle maksimalt 95 watt, og har fått navnene X4 910, X4 810 og X4 805. De to første har en klokkehastighet på 2,6 GHz, mens 805-modellen er klokket til 2,5 GHz. De har henholdsvis 6 og 4 megabytes L3 hurtigminne.

I tillegg kommer de to trekjernede X3-modellene 720 og 710, som er klokket til henholdsvis 2,8 GHz og 2,6 GHz. Begge disse modellene har 6 megabytes med L3 hurtigminne.

Til dels mye raskere enn Intel?

Man skal alltid ta produsentenes egne ytelsestester med en stor klype salt, men hvis målingene til AMD er i nærheten av riktige, er det oppsiktsvekkende nok. Blant annet hevder AMD at modellen X3 720 er mellom 17 og 24 prosent raskere enn Intel Core 2 Duo E8400 ved koding av video. X3 720 er dessuten rimeligere, og byr på én ekstra prosessorkjerne i forhold til E8400 (Intel tilbyr i skrivende stund ingen tre-kjerners prosessorer).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer