AMDs bærbare fremtid

Da AMD annonserte Turion64-prosessoren ønsket de å fokusere på prosessoren i stedet for plattformen. Nå har ATI laget det første brikkesettet til den, som viser hvordan bærbare maskiner med "AMD Inside" blir fremover.

Publisert
Sist oppdatert

AMD har fortsatt til gode å gi ut informasjon om den kommende Turion-prosessoren, bortsett fra at den vil bli basert på 64-bits teknologi og være "svært strømsvak." Uansett virker det klart at plattformene som nå lages av andre allerede er i ferd med å gjøre AMD-baserte bærbare svært attraktive.

Ikke interessert i plattformen

Kort tid etter lanseringen av prosessoren på CES i januar, sa dessuten AMD til DinSide Data at de ikke hadde noen som helst planer om å gå samme veien som Intel har gjort. Det vil si at de ikke ønsker å selge en hel pakke, eller enn plattform á la Centrino.

Centrino-plattformen til Intel innebærer både brikkesett, prosessor og trådløse kort. For eksempel har ikke produsenter som bruker prosessoren og brikkesettet uten intels eget trådløse kort lov til å sette Centrino-merket på sine bærbare PCer.

Det første Turion-brikkesettet - fra ATI

AMD vil i stedet la produsentene av bærbare PCer selv velge hvilke teknologier som passer best for deres marked, men det vil ikke si at du ikke kan få lang batterilevetid, høy ytelse og ikke minst trådløse nettverkskort i fremtidige Turion64-maskiner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.