AMDs nye medieplattform

Med AM2-sokkelen kommer også de første AMD Live! PCene denne sommeren. Men hva er det egentlig? Og vil det holde mot konkurrenten Viiv?

Publisert
Sist oppdatert

"Live" er et sånt ord som alle liker... Creative hadde jo sitt Sound Blaster Live! lydkort, Microsoft kjører sitt eget løp med Windows Live og AMD vil ikke være noe dårligere: AMD Live! er på vei.

Som kanskje noen har lagt merke til så rimer Live! på Viiv (i hvert fall når det uttales riktig), og det er ikke uten grunn at vi kobler sammen de to ordene. Mange husker kanskje at vi har omtalt Intels satsning på stue-PC-fronten i denne artikkelen, og Live! er AMDs motstykke til dette.

Krav til maskinvare

Naturligvis skal Live! bygges rundt AMDs teknologi, og krever en AMD Athlon 64 X2 eller FX prosessor på sokkel AM2 og med minimum 1 GB DDR2-minne. Lyden skal også være god: 5.1 HD audio (eller bedre) med SPDIF-utgang. Grafikkløsningen må være bra nok til å takle Vistas "Aero"-grensesnitt - dvs. et nyere kort med minimum 128 MB RAM.

Operativsystem for Live! er (som med Viiv) Windows XP Media Center Edition eller Vista Premium når denne blir tilgjengelig. Live! har også krav når det gjelder støy. Blant annet skal Cool-n-Quiet være påskrudd, og strømforsyningen skal være støysvak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer