American Megatrends HyperDisk

I servere og arbeidsstasjoner brukes det RAID, som er flere disker som jobber parallelt for å oppnå bedre ytelse og større sikkerhet. Vi har testet en ny og rimelig RAID-kontroller for vanlige EIDE-disker. Gir den virkelig dobbelt ytelse?

American Megatrends HyperDisk
Publisert

American Megatrends er kjent for å levere BIOS til de mest populære PC-hovedkortene. Nå lanserer de et PCI-kort som lar deg koble to eller fire harddisker i RAID. Forkortelsen står for Redundant Array of Inexpensive (eller Independent) Disks), og finnes i mange konfigurasjoner. Et RAID kan gi deg høyere ytelse ved å koble diskene for striping, for større sikkerhet kobler du dem for mirrororing. Striping betyr at du fordeler dataene og skriver til eller leser fra diskene samtidig. Det blir som å spise suppe med flere skjeer, du får med deg mer i hver operasjon.

Mirroring (speiling) betyr at du skriver de samme dataene til flere disker samtidig. Da lager du på en måte en sikkerhetskopi i samme slengen.

Bruker du fire disker kan du kjøre både striping og speiling samtidig, men vi testet bare striping med to disker, for å få høyere ytelse.

Installasjon

RAID-kontrolleren er et PCI-kort med to kontakter for flatkabel. Det følger med to kabler, som hver har to kontakter, for Master og Slave.

Installasjonen gikk uten problemer, og vi installerte som om det var en vanlig enkel harddisk. Vi kjørte FDISK og formatterte diskparet som om det var en enkelt disk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer