Amerikansk Netflix blokkerer for nordmenn

- Ikke nytt, sier de selv.

BARE FOR AMERIKANERE Nordmenn som sniker seg til å se USA-utgaven av Netflix kan nå få seg en ubehagelig overraskelse. Foto: NETFLIX
BARE FOR AMERIKANERE Nordmenn som sniker seg til å se USA-utgaven av Netflix kan nå få seg en ubehagelig overraskelse. Foto: NETFLIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NB! Vi har publisert en oppfølger til denne artikkelen, der Netflix' produktsjef, Neil Hunt, avviser at Netflix blokkerer forfalskede IP-adresser.

Mange nordmenn er ikke fornøyd med filmtilbudet på den norske utgaven av Netflix.

Derfor skaffer de seg tilgang til den amerikanske utgaven via VPN (virtuelt nettverk) og proxytjener.

LES OGSÅ: Slik får du amerikanske Netflix

Men nå kan det være slutt.

Blokkerer for andre land

For ifølge Dagbladet, ITavisen, CNet, The Independent og flere andre medier både i USA og Europa har Netflix nå begynt å blokkere for kunder som prøver å bruke en annen versjon enn den de er registrert på.

LES OGSÅ: Hola Unblocker gir deg full Netflix-tilgang

Årsaken skal være press fra filmselskapene, som ønsker å opprettholde skillet mellom ulike land når det gjelder rettigheter og lanseringsdatoer for serier og filmer.

Får ikke Netflix i det hele tatt

Ifølge Torrentfreak gjelder blokkeringen også for land der Netflix ikke er representert.

LES OGSÅ: Slik bruker du amerikansk Netflix i Norge

Netflix finnes så langt bare i 40 land. Blant de store landene som ennå ikke har fått det er Japan og Australia. Sistnevnte får det imidlertid i mars i år.

Nytt eller ikke nytt?

Netflix sier selv at dette ikke er nytt.

- Vi bruker industriens standardmetoder for å blokkere VPN. Det har vi alltid gjort, og det vil vi alltid gjøre. Vi har ikke funnet på noe nytt akkurat nå, sier en talsmann for selskapet til PCmag.com.

TorGuard, som er en av tjenestene som tilbyr innlogging i «fremmede» Netflix-utgaver, mener på sin side at dette er noe helt nytt.

- Dette er en helt ny utvikling. For noen uker siden mottok vi de første meldingene fra kunder som fortalte at Netflix blokkerte tilgangen på grunn av bruk av VPN eller Proxy. Dette er første gangen vi hører at Netflix gir denne type feilmeldinger til VPN-brukere, forklarer TorGuards Ben van der Velt til Torrentfreak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer