Amiga gjenoppstår 1. april

Amiga kommer tilbake på en utviklerkonferanse i Saint Louis den 1. april, og det er ingen spøk. Håpet er dermed atter tent for horder av Amiga-fans som har måttet finne seg i at disse maskinene har blir utkonkurrert av Microsoft og Windows.

Husker du denne? A 600 ble lansert i 1991 med fremtidsrettet design og gode tekniske spesifikasjoner, etter datidens standard.
Husker du denne? A 600 ble lansert i 1991 med fremtidsrettet design og gode tekniske spesifikasjoner, etter datidens standard. Vis mer
Publisert

Amiga har fått nye eiere, med de tidligere markedssjefene i Gatway Bill McEwen och Fleecy Moss i spissen. Presentasjonen den 1. april er av en maskin som er spesiallaget for utviklere.

Det forventes også at deltakerne på konferansen vil få et glimt av det nye operativsystemet til Amiga. Det sies at dette bygger på Elate-OS fra Tao Groups. Elate-OS er et operativsystem som er spesielt rettet mot multimedia, og som utmerker seg med å klare seg med små systemressurser.

Amiga ble lansert allerede i 1982, og var den gang svært moderne og fremtidsrettet. Men de største konkurrentene fikk has på Amiga, og nå er det såvidt det er liv i maskiner og utstyr. De som fremdeles bruker Amiga, må nøye seg med 50 Mhz.

Ikke første gang

Ulike datamagasiner har de siste årene kommet med en rekke rapporter med overskrifter som indikerer at Amiga er på vei tilbake. Dette har så langt vist seg å være mislykket. Denne gangen satser initiativtakerne på at det fremdeles er et knippe trofaste utviklere som vil satse på Amiga, og at det kan danne basis for en lansering på konsumentmarkedet om en tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer