Amiga opp fra graven?

Denne gangen skal det være mer enn rykter. De første bildene av det nye Amiga OS3.5 har blitt "løslatt", og til høsten planlegges det å relansere nye Amiga-maskiner med nytt operativsystem tilpasset Internett.

Publisert

Amiga har blitt relansert mange, mange ganger de siste årene. Men aldri har vi fått noe mer enn optimistiske lovnader og glade visjoner.

Men Amiga OS 3.5 skal nå være nær en realisering, og de første skjermbilder av operativsystemet har blitt tilgjengelig. Men det finnes ingen form for betaversjon som kan lastes ned fra Internett.

Utviklingen av det oppgraderte operativsystemet skjer ved Amigas kontorer i Langen, Tyskland, og etter mye turbulens og eierskifter de siste årene, synes det som om man endelig har klart både å sette seg mål og forfølge dem.

Konkurser og tomme løfter

Bak Amiga står det nå solide eiere, nemlig den store amerikanske PC-produsenten Gateway.

Det var Commodore som eide Amiga gjennom mesteparten av dens glansdager, fra 1984 frem til de gikk konkurs i 1994.

Gateway kjøpte Amiga i mars 1997, og skulle både ha lansert en ny maskin, basert på prosessor fra Intel, og tilhørende programmer i fjor høst. Rot og dårlig ledelse oppgis nå som grunn til at bortimot ingenting skjedde.

Men nå finnes det et eget utviklingsteam med dedikerte ledere, som arbeider med utviklingen av neste generasjon av Amiga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer