Amiga velger Linux, men ikke for PCer

Gateway kjøpte opp restene av Amiga i 1997, og mange lurte på hvorfor. Nå begynner fremtidsvisjonene å dukke opp, selv om det fremdeles er langt igjen til konkrete produkter. Men Amiga satser ikke fremtiden på PCer.

Amiga velger Linux, men ikke for PCer
Publisert

Moderselskapet Gateway satser både på tradisjonelle PCer, periferiutstyr og tilleggstjenester som tilknytning til Internett. Men Amiga-divisjonen skal ta seg av fremtidens informasjons-apparater. Disse vil erstatte PCen i noen sammenhenger men vil også kunne være et tillegg til denne.

Det er mange som ser for seg en fremtid med trådløse apparater som har tilknytning både til Internett og lokale nett. De vil være enkle å bruke, billige og gjør det mulig å innføre helt nye bruksområder og tjenester. Her ligger det enorme markeder og venter på å bli utviklet, og Amiga satser sterkt på å finne en god posisjon i startfeltet.

Satser på integrasjon

Som kjerne i det nye operativsystemet har Amiga nå valgt Linux. Dette kom som en overraskelse for mange, men blir begrunnet med at Linux-kjernen er kompakt, stabilt og er populært blant utviklere. Tidligere var QNX, som er spesialister på sanntidssystemer, valgt ut som leverandør av kjernen, men dette har man nå gått bort fra.

Amiga-ledelsen understreker at det bare er snakk om kjernen i systemet, og et den kan gjøres svært kompakt. Det er først når det skal bygges opp store systemer at Linux blir stort og komplisert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.