AmigaOne - nytt liv til gammel storhet?

Vi har hørt det før, men denne gangen skal det visstnok være sant. Amiga gjenoppstår under navnet AmigaOne, og de første eksemplarene av datamaskinen ventes i butikken her hjemme allerede i vår.

AmigaOne - nytt liv til gammel storhet?
Publisert
Sist oppdatert

AmigaOne-prosjektet har pågått i over to år, men er av forskjellige grunner blitt forsinket gang etter gang (blant annet pengeproblemer som følge av dot.com-krisen). Men nå er endelig de første hovedkortene klare, og forhandlere og utviklere fikk i påsken tilbud om å kjøpe såkalte developer-kort til redusert pris med betaversjon av Amiga OS4.0. Disse ble ellers levert med LinuxPPC og LinuxUAE.

Vi skrev om AmigaOne-prosjektet første gang 17. desember 2000.

Amiga Inc., med Bill McEwen i spissen, lover at AmigaOne-prosjektet snart er i havn, og at de første eksemplarene av komplette systemer vil være tilgjengelig i butikkene allerede i løpet av våren.

PowerPC-prosessor

AmigaOne er bygd på PowerPC-konseptet, hovedkortet er produsert i Taiwan, og lisensiert av britiske Eyetech. Maskinene som blir tilgjengelig i første omgang vil ha følgende spesifikasjoner:

- 600 MHz G3 PowerPC CPU fra IBM- 133 MHz fsb- Fdd/Serial/Parallel/Keyboard/Mouse connectors - 2 x USB- 10/100 Mbit LAN Ethernet - AC97 Soundchip (line in, mic in, line out) - UDMA100 IDE controller x 2- 4 x PCI - AGP (2xSpeed) - 3,5" HD Floppy diskdrive

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer