Amped

Amped er et av lanseringsspillene til XBox, og handler, ikke overraskende, om freestyle snowboard-kjøring. Vi hadde det mye moro med Amped, men opplevde også irritasjonsmomenter.

Publisert
Sist oppdatert

Ekstremsport-spill har de siste årene virkelig tatt av på diverse konsoller. Titler som Tony Hawk-serien og SSX-spillene har kombinert fantastisk spillbarhet og tidsriktig presentasjon som virkelig har appellert til både spillentusiaster og fans av skate- og snowboard. Microsofts XBox har både Tony Hawk og SSX Tricky i sitt assortiment, men det som er interessant er hvordan det XBox-eksklusive spillet Amped farer mot disse.

Amped er altså et snowboard-spill, men det blir ganske feil å sammenligne det med PS2 og XBox-favoritten SSX Tricky. SSX fokuserer på totalt urealistiske triks, ”over-the-top”-baner, mer fargerike utøvere og generelt mer underholdning. Amped prøver derimot å vise en mer seriøs side av sporten, og er kanskje det nærmeste vi har kommet en snowboard-simulator på en spillkonsoll. Totalt realistisk er det riktignok ikke, men noen overdrevent høye hopp må vi jo ha.

Gjør karriere

Ampeds formål er å vise hvordan en snowboarder kommer seg opp i verden. Mange spill har noe som kalles karrieremodus, men i Amped er det virkelig en passende betegnelse. Det er ikke bare snakk om å vinne løp her, du må også imponere sponsorer for å få tak i bedre utstyr og få nok mediedekning for å bli lagt merke til. Du blir hele tiden informert om din posisjon på verdensbasis og hva slags rykte du har i snowboardmiljøet. Målet er selvsagt å bli mer og mer kjent, og underveis vil du få tilgang til flere baner og bedre utstyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer