Android-apper kommer til Chromebook

Plutselig ble de enkle maskinene langt mer attraktive.

KOMMER: I løpet av året kan man kjøre Android-apper på Chromebook-maskiner. Foto: GOOGLE
KOMMER: I løpet av året kan man kjøre Android-apper på Chromebook-maskiner. Foto: GOOGLE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som vi spekulerte i for noen uker siden, har Google nå bekreftet at Android-apper nå er på vei til Chrome OS.

Det betyr at Chromebook-maskiner definitivt får nytt liv – med Play butikk vil over halvannen million Android-apper bli tilgjengelig for disse maskinene, hvis operativsystem til nå i praksis har vært nettleseren Chrome.

Spill og produktivitet

Dermed vil Chromebook-eiere få muligheten til å laste ned Android-apper og kjøre dem på PC-en. Ved siden av tusenvis av spill, blir det også mulig å kjøre Office, Skype eller hva det måtte være.

Maskinene, som ble lansert i Norge for et par år siden, har til nå hatt ganske begrenset bruksområde sammenlignet med en vanlig PC. Uten mulighet til å installere programmer, og med liten nytte når man ikke har nettilgang.

LES OGSÅ: Fordeler og ulemper med Chromebook

Selger mer enn MacBook

I Googles blogginnlegg, der de kommende Android-appene offentliggjøres, hevder selskapet også at Chrome OS-maskiner for første gang solgte mer enn Apple i USA første kvartal i år.

Støtten for Android-apper rulles først ut for utviklere i sommer, mens folk flest må vente til høsten før appene gjør sitt inntog.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer