Android vokser ut av mobilformatet

Ikke lenger bare konkurrent til iPhone, nå venter PC-ene.

Foto: Manipulert bilde
Foto: Manipulert bilde Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Android ble lansert av Google som en alternativ platform for mobiler, først og fremst i konkurranse med iPhone, men også med Windows Mobile, Symbian, Blackberry og Palm.

Det er raskt, kompakt og relativt lett å utvikle programmer for, noe som er enormt viktig for at brukerne skal kunne velge og vrake. Der har iPhone vist vei, alle laster ned de programmene de trenger og har lyst på, og gjør mobilen til sitt personlige kommunikasjons og underholdningsverktøy, pluss masse annet.

Les også: 10 iPhone apps du må ha

En mobil i dag er jo langt mer enn en telefon - bare se på navnet, den siste halvdelen "telefon" har jo forsvunnet fra det opprinnelige "mobiltelefon" både i dagligtale og i media.

En fersk undersøkelse viser at 72 prosent av norske brukere vurderer en mobil med berøringsskerm, og 47 prosent har allerede bestemt seg. Dessuten vet hele 93 prosent om at slike produkter finnes og hva de kan brukes til. Det viser at det tradisjonelle knappe-diktaturet og de kronglete menysystemene er i ferd med å bli kraftig utfordret.

Vokser ut av formatet

Men det er også andre beslektede produkter som er i kraftig vekst, nemlig netbook, smartbook, mini-PC eller hva man velger å kalle det kjære barnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer