Animal Crossing DS

SPILLTEST: Et av de mest originale spillene de siste årene får nå sin håndholdte utgave. Vi tror Animal Crossing passer best på farten.

Publisert
Sist oppdatert

Animal Crossing er blitt noe av et fenomen i de europeiske Nintendo-kretsene. Ikke minst fordi det gikk nesten to fulle år mellom den amerikanske og den europeiske lanseringen av spillet på GameCube. I mellomtiden hadde tittelen rukket å få et slags kultstatus.

Ikke rart, det, Animal Crossing er absolutt et spill som får en til å heve øyenbrynene. Tilsynelatende meningsløst, i overkant søtt, og fullt av bisart språk, det er kanskje ikke et spill som passer for hvem som helst. Men ideen bak er uten tvil meget original.

Animal Crossing på DS er stort sett det samme spillet som kom på GameCube, men med en rekke nyheter og forbedringer.

Du og dyrene

Så hva er det dette handler om? Vårt første møte med spillets verden begynner i det vi sitter i en taxi, på vei til vår nye hjemby. Sjåføren stiller oss en rekke spørsmål, som også fungerer som en slags introduksjon og hjelper deg å navngi karakteren din, velge kjønn og lignende.

Når vi ankommer byen, viser det seg at vi er omtrent det eneste mennesket i denne bosetningen befolket av dyr, som naturlig nok kan snakke, bor i hus og har jobber. Spillet har et åpent system der du ikke er presset til å gjøre noe spesielt for å fremskynde plottet. I stedet lever vi et hverdagsliv, og alt som må gjøres er daglige oppgaver som å rydde huset, pynte omgivelsene, fiske eller selge gjenstander til din lokale butikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer