Anir Vertical Mouse - ergonomi i særklasse

Med over 200.000 solgte eksemplarer er den norske opfinnelsen Anir Vertical Mouse blitt en pen suksess. Musen har vært på markedet i flere år allerede, nå er den omsider også kommet i optisk utgave.

Anir Vertical Mouse - ergonomi i særklasse
Publisert
Sist oppdatert

Det er langt mellom norske oppfinnelser i IT-verdenen, i hvert fall med så stor suksess som den vertikale Anir-musen fra AnimaX. Den har en utforming som minner mer om en joystick enn en mus, og det er ikke tilfeldig. En uavhengig forskningsrapport slår nemlig fast at musen har en klar positiv effekt på håndledds- og muskelplager.

Hemmeligheten ligger i at musen er utformet med tanke på at armen og håndleddet skal hvile i en naturlig, vertikal stilling. Man unngår dermed blant annet vridningen i underarmen som man får når man bruker en vanlig mus.

I bruk

Tommelen hviler i et spor øverst på "stikken", og i dette sporet ligger venstre/høyre museknapp. Dermed er det bare å legge tommelen over til venstre eller høyre, og trykke lett. Fingertuppene på langfinger og ringfinger berører en knapp midt på stikken, og denne aktiverer skrollefunksjon i f. eks dokumenter og nettsider. Noe hjul finnes ikke, og skulle vi peke på et forbedringsområde, måtte det være dette. Skrollefunksjonen fungerer nemlig ikke i alle applikasjoner, for eksempel Windows Utforsker.

Undertegnede har benyttet musen de siste par ukene, og begynner å bli fortrolig med den. Nå er jeg heldig som ikke har hatt museplager, så for min del blir dette å regne som "forebyggende tiltak". Jeg arbeider ikke så raskt med denne musen som med min tradisjonelle, men det er enkelt å merke at hånd/arm slapper mer av enn tidligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer