Annerledes mediespiller

Mediespillere finnes i mange fasonger, Freecom sin utgave er en stor portabel harddisk med integrert avspiller for det meste. Vi har testet.

Annerledes mediespiller
Publisert
Sist oppdatert

Mediespillere har blitt en sekkepost, hvor alle typer apparater havner, som har med avspilling mediefiler å gjøre - på en eller anne måte.

De kan være helt komplette med skjerm og lagring i lommeformat, som Archos Gmini. De kan være lave og trådløse som D-Link DSM-320, de kan være kombinert med kortleser som SanDisk Photo Album, eller med en stor harddisk som dagens testprodukt fra Freecom.

Hvilken som er mest praktisk er opp til en hver, behovene kan som kjent være svært forskjellige.

Oppkobling

Annerledes mediespiller
Annerledes mediespiller


Selve enheten ser ut som en portabel harddisk, med en del flere tilkoblinger og display. Og det er først og fremst det den er - en portabel harddisk. Den kommer med 160 eller 250 GB disk i 3,5-tommers format og kabinettet leveres i sølv eller sort.

Tilkobling til PC er med en mini-USB kontakt, og den trenger naturlig nok ekstern strømforsyning.

Det er både S-video og minijack til video og stereo minijacj til audio. I tillegg er det en kontakt til ekstern fjernkontroll.

I fronten er det et display øverst, så en infrarød mottaker for fjernkontrollen, og underst er det knapper til betjening.

Bruker du mediesplilleren på en TV er fjernkontrollen langt mer praktisk enn displayet og knappene i fronten, som er ganske små saker. Men skal du bare spille musikk, fungerer det ikke så aller verst.

I bruk

Spilleren er svært enkel å bruke. Du kobler den til PCen, så er det bare å kopiere de filene du ønsker som til en hver annen harddisk.

Så er det bare å manøvrere seg gjennom mappestrukturen og trykke på transportknappene for å spille av filene. Mer komplisert skal det helller ikke være.

Filformatene som leses er mange:

Annerledes mediespiller


Det følger med det utmerkede programmet Dr.Divx for å konvertere en rekke forskjellige videofiler til DivX-format, dersom dette skulle være nødvendig.

Vi sjekket ut en rekke formater, og avspillingen fungerte helt utmerket. En grei egenskap er at hvis det ligger filer i formater som ikke støttes i en mappe, så vil ikke disse filene vises i oversikten. Da får man klar beskjed med det samme i stedet for kjedelige feilmeldinger.

Dette skjer når du har valgt et modus, f.eks. Video, og blar gjennom mapper som inneholder filer tilhørende et annet modus, dom bilder eller lydfiler. Da ser du ikke innholdet i mappene.

Responsen er like bra eller bedre sammenlignet med de andre mediespillerne vi har testet. Likevel kunne vi ønsket oss en raskere respons, spesielt ved visning av bilder. Dette krever med datakraft enn produsentene er villige til å spandere i spillerne, så vi får satse på raskere og billigere komponenter i framtiden.

Konklusjon

Freecom Media Player-3 er en brukervennlig og kraftig avspiller, som bare trenger skjerm og høyttaleranlegg for å spille av et stort utvalg mediefiler. Den er annerledes enn de andre spillerne, siden den ikke har display, men til gjengjeld har den en kapasitet som ingen andre kan måle seg med.

Kapasiteten på 250 GB gir stor plass å boltre seg på, selv om du bruker filer med moderat komprimering til fordel for god kvalitet.

Her finner du et utvalg av menyene på MediaPlayer-3

Freecom MediaPlayer-3, 160GB: Kr. 2.990,-

Freecom MediaPlayer-3, 250GB: Kr. 3.690,-

For informasjon om forhandlere, kontakter du de norske distributørene Storewell Systems AS eller Ingram Micro.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer