Antivirus i nettskyen

Nå behøver du ikke laste ned virusoppdateringer.

Antivirus i nettskyen
Publisert
Sist oppdatert

Det er slett ikke nødvendig å betale for en antivirus-pakke med tilhørende abonnement. I tillegg til å være ressurskrevende, må man oppdatere programmet støtt og stadig for å være beskyttet.

Vi i DinSide har omtalt flere løsninger tidligere, blant annet Microsofts antivirus. Du finner en oversikt over noen flere av programmene her.

Typisk for de fleste antivirus-programmer er at du må laste ned oppdateringer for å holde PCen trygg fra nye trusler som stadig dukker opp. Selskapet som har laget antivirusprogrammet ditt må også ha oppdaget trusselen, og det kan ta tid før det kommer en oppdatering.

Med antivirus i nettskyen behøver du ikke å oppdatere programmet ditt, det gjøres sentralt. Det hele fungerer litt som Spotify, der musikken ikke er lagret på din PC, men på en server et helt annet sted.

Panda har laget en video som forklarer det hele ganske godt:

To alternativer

Personen som skapte ordtaket «det beste i livet er gratis» hadde nok ikke antivirus i tankene, men gratisalternativene er slettes ikke noe dårligere enn de som koster penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer