AnyClip: En gave til filmfrelste?

Nytt og spennende søkeverktøy.

Bildeutsnitt fra AnyClips-skrytevideo.
Bildeutsnitt fra AnyClips-skrytevideo. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du vet hvordan det er: Du sitter sammen med kompisgjengen og utveksler gode filmopplevelser, men klarer ikke å huske hva filmen het, eller hvilke skuespillere som var med.

Dette har AnyClip bestemt seg for å gjøre noe med.

AnyClip

er nemlig en søkemotor for filmklipp, og målet deres er enkelt: Her skal du kunne finne fram til alle scener i alle filmer, og det skal gå raskt.

Store ord altså, og selv om skrytedemoen under er imponerende for alle som er glade i film...

Se videoen her:

... så er det fortsatt for tidlig å si hvor bra det vil fungere i praksis. Vi mener likevel at potensialet er stort.

Mye informasjon

Det første vi lurte på var nemlig hvordan AnyClip skal klare å finne fram til, og ikke minst sortere, all informasjonen de skryter av å gi deg. Foreløpig er det selskapets ansatte som legger inn tagger for hver enkelt film, og informasjonen hentes fra åpne filmdatabaser, filmens undertitler, i tillegg til at det hele krydres med info fra film-covere, bakgrunnsmateriale på DVD/Blu-ray filmer osv. osv.

I snitt antar de at en film vil ha cirka 500 tagger, noe som er imponerende, men også svært ressurskrevende. Og det er også problemet akkurat nå: I den tidlige betaen er det nemlig ikke så mye innhold å skryte av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.