AnyClip: En gave til filmfrelste?

Nytt og spennende søkeverktøy.

Bildeutsnitt fra AnyClips-skrytevideo.
Bildeutsnitt fra AnyClips-skrytevideo. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du vet hvordan det er: Du sitter sammen med kompisgjengen og utveksler gode filmopplevelser, men klarer ikke å huske hva filmen het, eller hvilke skuespillere som var med.

Dette har AnyClip bestemt seg for å gjøre noe med.

AnyClip

er nemlig en søkemotor for filmklipp, og målet deres er enkelt: Her skal du kunne finne fram til alle scener i alle filmer, og det skal gå raskt.

Store ord altså, og selv om skrytedemoen under er imponerende for alle som er glade i film...

Se videoen her:

... så er det fortsatt for tidlig å si hvor bra det vil fungere i praksis. Vi mener likevel at potensialet er stort.

Mye informasjon

Det første vi lurte på var nemlig hvordan AnyClip skal klare å finne fram til, og ikke minst sortere, all informasjonen de skryter av å gi deg. Foreløpig er det selskapets ansatte som legger inn tagger for hver enkelt film, og informasjonen hentes fra åpne filmdatabaser, filmens undertitler, i tillegg til at det hele krydres med info fra film-covere, bakgrunnsmateriale på DVD/Blu-ray filmer osv. osv.

I snitt antar de at en film vil ha cirka 500 tagger, noe som er imponerende, men også svært ressurskrevende. Og det er også problemet akkurat nå: I den tidlige betaen er det nemlig ikke så mye innhold å skryte av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer