AOL, Netscape og Sun – ny gigant under oppseiling.

America Online er i ferd med å kjøpe opp Netscape. Sun er også involvert som forretningspartner. Ser vi konturene av en reell konkurrent til Microsoft om teknisk dominans på Internett?

AOL, Netscape og Sun – ny gigant under oppseiling.
Publisert

America Online (AOL) er en gammel rev i nettbransjen. Lenge før internett var kjent, var det flere store, men lukkede nett i USA. Compuserve og AOL var de største, og Compuserve var representert med noder plassert over nesten hele verden. Du kunne ringe opp fra modemet ditt til lokaltakst og finne et brukerforum for de fleste hobbyer og interesser.

Fra BBS til Internett

Både Compuserve og AOL utviklet seg naturlig nok til internett-leverandører etter hvert og Compuserve ble senere kjøpt opp av AOL. I dag har AOL over 14 millioner medlemmer og er en betydelig faktor også når det gjelder profilering av teknologi.

Siden 1996 har Microsofts Internet Explorer vært standard nettleser for AOL. Denne posisjonen var en av de viktigste for Microsoft i konkurransen mot Netscape om dominansen på nettet.

At AOL ønsker å frigjøre seg fra Microsoft ved å kjøpe opp Netscape blir sett på som et betydelig nederlag for Microsoft.

Netscape har en høy markedsprofil, men har hatt problemer med å tjene penger. Siden praktisk talt ingen betaler for nettlesere lenger, må inntektene komme fra andre virksomheter. Aksjekursen har vært fallende, men har steget markant etter at det ble lekket ut at det var oppkjøp i gjære.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer