Aopen CD-948E

Det ser ikke ut som om hastighetsøkningen på CD-ROM-leserne skal ende med det første. Aopens 48X-leser er et eksempel på dette.

Publisert

Aopen CD-948E har vært på markedet en god stund. Den er en oppfølger til Aopens 44X- og 40X-lesere. Vi trodde virkelig at dette produktet skulle være både raskere og bedre enn alt vi hadde testet tidligere.

48X, men bare av og til

48X er en enorm hastighet. Leseren roterer med nesten 10.000 runder pr. minutt. Det er raskere enn omtrent alle harddisker som finnes. For å klare å lese en CD feilfritt i denne svimlende hastigheten, kreves det en enorm presisjon av lese-laseren.

Under testingen opplevde vi at leseren var meget rask til å sette ned hastigheten ved den minste antydning til problemer. Selv med samme CD-plate, kan den lese med 48X ved en anledning, og 40X ved en annen.

Aopen har tydeligvis ikke prioritert å prøve å øke hastigheten igjen ved problemer. Hvis en CD er slitt, er det en god løsning å sette ned hastigheten for å lese området på første forsøk. Hvis leseren må lese et område mange ganger for å få med alt, vil det fort kunne bli mye tregere.

Problemet med Aopen er at den aldri setter hastigheten opp igjen. Har den først bestemt seg for 40X, vil den ikke komme opp i 48X igjen før etter en lang pause. Vi opplever også at den har lettere for å sette ned hastigheten etter lengre tids bruk, når leseren har blitt god og varm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer