Åpne gamle Word-dokumenter?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har et problem med noen dokumenter i Word. Dokumenter som er lagret i Word 97 lar seg ikke åpne normalt i Word 2003, det blir bare masse bokser på linjene.

Hva kan dette være, og hvordan kan jeg løse det?

Hilsen Monica

Datadoktoren svarer

Hei,

Uten å gå for mye i dybden på årsakene til det (det kan skyldes at du mangler et importeringsfilter i Office 2003 - har du forsøkt å installere pakken på nytt?), finnes det flere løsninger problemet ditt.

Først og fremst har Microsoft laget egne "leseprogrammer" til de fleste programmene i Office-pakken deres, som de har lagt gratis ut på nettet her. Word-leseren burde la deg lese Word 97-filer, kopiere innholdet og lime det inn i Word 2003 uten problemer.

Ellers finnes det en rekke forskjellige tekstbehandlingsprogrammer på nettet som er kompatible med Word- og MS Office-formater. Disse kan bruke til å redigere dokumentene dine utenom Microsofts hjelp.

De mest brukte MS Word-alternativene er AbiWord og OpenOffice.

Lykke til!

Hilsen

Datadoktoren

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer