NightOwl fikser mørk modus i macOS Mojave

Appen som gjør det mye enklere å bruke mørk modus på Mac-en

At Apple ikke tenkte på dette selv.

FOR NATTUGLER: Denne lille appen skrur på mørk modus når sola går ned. KIRSTI ØSTVANG
FOR NATTUGLER: Denne lille appen skrur på mørk modus når sola går ned. KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert

En av de store nyhetene i Apples ferske macOS-oppdatering, også kjent som Mojave, er «mørk modus», som forvandler brukergrensesnittet fra lyst til mørkt.

I tillegg har de introdusert noe som heter «dynamisk skrivebord», som er bakgrunnsbilder som endrer seg etter tiden på døgnet.

Men mens det dynamiske skrivebordet endrer seg automatisk, må du skru av og på mørk modus manuelt. Og du må dessuten gjøre det via Systemvalg > Generelt; i stedet for at det bare er en knapp å trykke på i menylinja, for eksempel.

Gratis app

Men det finnes heldigvis en løsning. NightOwl er en liten app som gir akkurat denne funksjonaliteten i Mojave, skriver Mashable.

Det er et lite program som ligger i menylinja på Mac-en, og som lar deg stille inn når du skal endre fra lys til mørk modus og omvendt. Du kan velge at det skal være ved soloppgang/solnedgang, eller til bestemte tidspunkter. Du kan også bruke det til å bytte modus når du vil.

NightOwl er gratis, men er ikke godkjent av Apple, så du laster ned på eget ansvar. Og det gjør du herfra.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer