Tastatur-problemer på Mac

Apple: - Vi er lei for det

Blir ikke kvitt tastaturproblemene til MacBook.

PROBLEMER: Apple ser ikke ut til å bli kvitt problemene med MacBook-tastaturet. Foto: Pål Joakim Pollen
PROBLEMER: Apple ser ikke ut til å bli kvitt problemene med MacBook-tastaturet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med lanseringen av den nye 12-tommers MacBook-en i 2015, introduserte Apple et nytt og ganske kjapt tastatur, døpt «butterfly». Innføringen av tastaturet har blitt svært omstridt. Ikke bare fordi Mac-brukerne foretrekker det gamle tastaturet, men også fordi det nye har vært forholdsvis problematisk.

Tastatur har sluttet å fungere fordi støv og smuss har samlet seg under tastene. Problemet har vært såpass omfattende at Apple opprettet et gratis reparasjonsprogram for dem som er rammet.

Med lanseringen av de nye MacBook-ene i fjor, hadde Apple gjort flere forbedringer for å forhindre problematiske tastaturer, men tilfellene med trøblete taster dukker fortsatt opp. Nå har selskapet sendt ut en beklagelse.

- Vi er klar over at en lite antall brukere har problemer med deres sommerfugltastatur av tredje generasjon, og det beklager vi. Majoriteten av kunder med Mac-bærbare har positive opplevelser med deres tastaturer, sier en talsperson for Apple i respons til The Wall Street Journals Joanna Stern som i en kommentar kritiserer MacBook-tastaturet.

I kommentaren, som faktisk ikke inneholder bokstavene «e» og «r» fordi tastene ikke fungerer på hennes MacBook, lister Stern opp alle problemene hun har hatt med MacBook-tastaturet siden Apple introduserte sommerfugldesignet i 2015. Sist i rekken er den nye MacBook Air-en som også har dette problemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer