Tastatur-problemer på Mac

Apple: - Vi er lei for det

Blir ikke kvitt tastaturproblemene til MacBook.

PROBLEMER: Apple ser ikke ut til å bli kvitt problemene med MacBook-tastaturet. Foto: Pål Joakim Pollen
PROBLEMER: Apple ser ikke ut til å bli kvitt problemene med MacBook-tastaturet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med lanseringen av den nye 12-tommers MacBook-en i 2015, introduserte Apple et nytt og ganske kjapt tastatur, døpt «butterfly». Innføringen av tastaturet har blitt svært omstridt. Ikke bare fordi Mac-brukerne foretrekker det gamle tastaturet, men også fordi det nye har vært forholdsvis problematisk.

Tastatur har sluttet å fungere fordi støv og smuss har samlet seg under tastene. Problemet har vært såpass omfattende at Apple opprettet et gratis reparasjonsprogram for dem som er rammet.

Med lanseringen av de nye MacBook-ene i fjor, hadde Apple gjort flere forbedringer for å forhindre problematiske tastaturer, men tilfellene med trøblete taster dukker fortsatt opp. Nå har selskapet sendt ut en beklagelse.

- Vi er klar over at en lite antall brukere har problemer med deres sommerfugltastatur av tredje generasjon, og det beklager vi. Majoriteten av kunder med Mac-bærbare har positive opplevelser med deres tastaturer, sier en talsperson for Apple i respons til The Wall Street Journals Joanna Stern som i en kommentar kritiserer MacBook-tastaturet.

I kommentaren, som faktisk ikke inneholder bokstavene «e» og «r» fordi tastene ikke fungerer på hennes MacBook, lister Stern opp alle problemene hun har hatt med MacBook-tastaturet siden Apple introduserte sommerfugldesignet i 2015. Sist i rekken er den nye MacBook Air-en som også har dette problemet.

Trøblete

Etter lanseringen av fjorårets MacBook-er, oppdaget nettstedet iFixt at selskapet hadde lagt til en ny membran under tastene. Apple har tidligere uttalt dette kun var for å gjøre tastene mer stillegående, men i et servicedokument skriver selskapet at membranen er for å hindre at rusk trenger inn mellom sommerfugltastene.

De nyeste MacBook-ene fra 2018 er ikke en del av reparasjonsprogrammet til Apple. Det er kun MacBook og MacBook Pro-modellene fra 2015 til 2017 som er dekket under det, men du vil fortsatt få reparert enheter under garanti.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer