macOS 10.15.5 tilgjengelig for nedlasting

Apple: - Vil gi bedre batterilevetid

Apple lanserer ny batterihelse-funksjon.

FORLENGER LEVETIDEN: Apple har sluppet en ny funksjon som er laget for å forlenge levetiden på MacBook-batteriet ditt. Foto: Kirsti Østvang
FORLENGER LEVETIDEN: Apple har sluppet en ny funksjon som er laget for å forlenge levetiden på MacBook-batteriet ditt. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Apple har sluppet en oppdatering til macOS Catalina med en viktig ny funksjon som kan forlenge levetiden på batteriet i din bærbare Mac.

I macOS 10.15.5 introduseres noe som kalles for batterihelse. Apple beskriver den selv på følgende måte:

«Funksjonen administrering av batterihelse i macOS 10.15.5 er utviklet for å forlenge batterilevetiden ved å få batteriet til å eldes kjemisk saktere. Dette gjør funksjonen ved å overvåke batteriets temperaturhistorikk og lademønstre.

Basert på målingene administrering av batterihelse henter, kan funksjonen redusere batteriets maksimale ladenivå i denne modusen. Dette skjer ved behov for å sikre at batteriet lader til det nivået som er optimalisert for bruken din – noe som reduserer slitasjen på batteriet samt den kjemiske aldringen.»

Enklere forklart lades ikke batteriet alltid fullt opp, fordi dette bidrar til at levetiden blir kortere over tid. Ifølge The Verge er dette årsaken til at noen telefoner nå ikke lades til 100 prosent før rett før du våkner.

Administrering av batterihelse er på som standard når du kjøper en ny bærbar Mac med macOS 10.15.5, eller når du har oppgradert til macOS 10.15.5 . Funksjonen er kun tilgjengelig på bærbare Mac-er som støtter Thunderbolt 3, det vil si MacBook Pro fra 2016 og nyere eller MacBook Air fra 2018 og nyere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer