Lade mobiltelefon

Apple advarer

Selskapet fraråder dette.

LADING: Det er enkelte ting man bør unngå når man lader mobiltelefonen sin. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
LADING: Det er enkelte ting man bør unngå når man lader mobiltelefonen sin. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Man tenker kanskje at det er praktisk å lade mobiltelefonen når den ikke er i bruk, som for eksempel på natta. Noen har kanskje for vane å sovne med mobilen i senga eller i hånda.

Apple advarer nå om dette i deres nyeste versjon av iPhone-brukerveiledning.

Selskapet fraråder lading på myke overflater som tepper, puter eller inntil kroppen din. Hvis enheten er tildekket vil den kanskje ikke få nok ventilasjon under lading.

Ikke gjør dette

iPhonen varmes ofte opp mens de lader, og trenger derfor nok ventilasjon. Om den blir for varm, kan den forårsake brannskader eller til og med starte brann, ifølge DailyMail.

«Ikke sov på en enhet, strømadapter eller trådløs lader, eller legg dem under et teppe, pute eller kroppen din når den er koblet til en strømkilde», skriver Apple i brukerveiledningen.

Man skal heller oppbevare iPhonen, strømadapteren eller trådløs lader i et godt ventilert område når de er i bruk eller lading, skriver de videre.

Giftige gasser

DinSide har ved flere anledninger skrevet at lading av mobiltelefoner om natta kan være en brannfelle.

I april advarte Oslo brann- og redningsetat koble ut laderen fra stikkontakten når den ikke er i bruk. En familie fant nemlig en lader godt gjemt mellom sofaputene. Laderen skal ha vært koblet til stikkontakten. I tillegg skal det ha vært høy varme og svimerker i ledningen.

ORANSJE PRIKK: En Tiktok-bruker går nå ut og advarer iPhone-brukere. Grunnen til det er dette oransje lyset. Foto: Kirsti Østvang Video: @mrjamienyland / Tiktok Vis mer

I mars skrev DinSide om Frende forsikring som gikk ut å advarte mot å lade telefonen på natta. Advarselen kom etter en mobiltelefon eksploderte under lading.

- Det er fristende å ha den der, men den stjeler tid og søvnkvalitet fra deg. Mobillyset gjør det vanskeligere å sovne og mange ligger og kverner på ting de ser eller leser rett før de skal sove. Når vi i tillegg ser at flere mobiler har tatt fyr, er det ikke mange grunner til å fortsette med dette, uttalte produktsjef Øystein Øren i en pressemelding.

Han påpekte også at det ikke bare er flammene som er farlig - giftige gasser som siger ut av mobilen hvis den tar fyr, kan være vel så ille.

Frende hadde den gangen gjennomført en undersøkelse som viste at over 80 prosent i aldersgruppen 18-29 år sier de lader mobilen på soverommet mens de sover.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer