Apple Airplay kommer på stadig flere produkter

Vil du ha god kvalitet på trådløs lyd? Da er Airplay verdt å sjekke ut.

Foto: Produktbilde - Hi-Fi Klubben
Foto: Produktbilde - Hi-Fi Klubben Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva er det? Apple Airplay gjør at du kan streame audio og video-innhold trådløst fra alle Apple-enheter med iOS 4.2, og til kompatible enheter.

(Airplay vil også fungere for deg uten en iPhone/iPod Touch eller iPad, men da må du spille av musikken via en PC/MAC med iTunes)

Lydkvalitet er også et viktig poeng. Airplay overfører musikken digitalt til anlegget i det tapsfrie Apple Lossless-formatet (16-bit, 44/48 kHz). Hvis du har husket å rippe CD-platene dine i CD-kvalitet skjer det altså ingen kvalitetsforringelse i overføringen.

Airplay gir også flerromsfunksjon, ved at du kan spille av musikken din på flere Airplay-kompatible enheter samtidig. Du vil da få individuell justering av lyd i de ulike rommene.

Det er også verdt merke seg at teknologien fungerer på alt som gir lyd, den er altså ikke låst til musikksamlingen din, og vil derfor også fungerer på Spotify/WiMP, eller rene radio-applikasjoner som NRK Urørt.

Trykk på bildespesialen for å se eksempler på produkter med Airplay:

Hva trenger du?

Du må ha en avspiller. Dette kan enten være din iPhone, iPad eller iPod Touch. (Merk deg at operativsystemet må være 4.2 eller det helt nye iOS4.3).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer