macOS Big Sur

Apple bekrefter oppdateringstrøbbel

Mange brukere sliter med å laste den den nye macOS-oppdateringen.

STOR PÅGANG: Flere melder om problemer med å installere den nye Mac-oppdateringen. Foto: Apple
STOR PÅGANG: Flere melder om problemer med å installere den nye Mac-oppdateringen. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatering: Litt før midnatt melder Apple at problemet skal være fikset. MacOS-nedlastinger og iMessage skal nå fungere som normalt igjen.

Torsdag kveld norsk tid ble macOS Big Sur tilgjengelig for nedlasting. Oppdateringen kommer med mange nyheter til Mac-brukere og er gratis å laste ned.

Nå melder imidlertid 9to5Mac at flere opplever problemer med å laste ned å installere macOS Big Sur. Vi har også fått melding om det samme.

Apple bekrefter feil

Det er ikke uvanlig at det kan gå litt tregt å når en oppdatering slippes, da pågangen blir stor. Denne gangen virker det å gå tregere enn vanlig, og mange opplever dessuten at de ikke får installert i det hele tatt, ifølge 9to5Mac.

FÅR IKKE INSTALLERT: Slik ser feilmeldingen flere brukere nå får når de skal prøve å installere macOS Big Sur. Skjermbilde: Toralv Østvang
FÅR IKKE INSTALLERT: Slik ser feilmeldingen flere brukere nå får når de skal prøve å installere macOS Big Sur. Skjermbilde: Toralv Østvang Vis mer

MacOS Big Sur er en relativt stor oppdatering på 12 GB. Til tross for raske internettforbindelser har folk fått nedlastingsestimater på 12-13 timer til hele sju dager. Nedlastinger som stopper og nedlastinger som feiler er også blant problemene det meldes om.

Apple bekrefter problemene på sine systemstatus-sider, og skriver sent torsdag kveld at de holder på å undersøke hva som er galt.

Ifølge 9to5Mac er også Apples utviklernettsider og iMessage nede. Noen har dessuten meldt Apple TV-appen er treg i bruk.

Apple bekrefter oppdateringstrøbbel

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer