macOS Big Sur

Apple bekrefter oppdateringstrøbbel

Mange brukere sliter med å laste den den nye macOS-oppdateringen.

STOR PÅGANG: Flere melder om problemer med å installere den nye Mac-oppdateringen. Foto: Apple
STOR PÅGANG: Flere melder om problemer med å installere den nye Mac-oppdateringen. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatering: Litt før midnatt melder Apple at problemet skal være fikset. MacOS-nedlastinger og iMessage skal nå fungere som normalt igjen.

Torsdag kveld norsk tid ble macOS Big Sur tilgjengelig for nedlasting. Oppdateringen kommer med mange nyheter til Mac-brukere og er gratis å laste ned.

Nå melder imidlertid 9to5Mac at flere opplever problemer med å laste ned å installere macOS Big Sur. Vi har også fått melding om det samme.

Apple bekrefter feil

Det er ikke uvanlig at det kan gå litt tregt å når en oppdatering slippes, da pågangen blir stor. Denne gangen virker det å gå tregere enn vanlig, og mange opplever dessuten at de ikke får installert i det hele tatt, ifølge 9to5Mac.

MacOS Big Sur er en relativt stor oppdatering på 12 GB. Til tross for raske internettforbindelser har folk fått nedlastingsestimater på 12-13 timer til hele sju dager. Nedlastinger som stopper og nedlastinger som feiler er også blant problemene det meldes om.

Apple bekrefter problemene på sine systemstatus-sider, og skriver sent torsdag kveld at de holder på å undersøke hva som er galt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer